Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


Folynak a szakmai vizsgák

Május elején az érettségik mellett a szakmai vizsgák sora is megkezdődött. A Kaposvári Szakképzési Centrum tíz intézményében mintegy 1100 tanuló mutatja meg gyakorlati és elméleti tudását ebben az időszakban. A legtöbb vizsgázó – közel 440 tanuló - előzőleg három éves nappali képzésben vett részt, és amennyiben sikeresen veszi ezt az akadályt, szakképző iskolai bizonyítványt fog kapni.

2024. máj. 9.
Varga Katalin

  NÉPSZERŰ

  Fegyelmezett, felkészült fiatalokra van szükség

  A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban nagy hagyománya van a rendész képzésnek. 1996-ben indult el az első közbiztonsági osztály, amelyet később modernizáltak. A jelenlegi 9. évfolyamos rendész technikus tanulók október 27-én tettek fogadalmat.

  2023. okt. 27.
  Varga Katalin

  Tízből hat diák a szakképzésben tanul tovább

  A megújult szakképzési rendszer jobban felkészít a munkaerőpiaci igényekre, ösztöndíjakkal támogatja a fiatalokat, és az általános iskolai tanulmányokat befejező diákoknak már nem szakmát kell választaniuk, hanem egy érdeklődésüknek megfelelő irányt, azaz ágazatot. Többek között ennek köszönhető, hogy a 2024-ben tízből hat fiatal a szakképzést választotta.

  2024. máj. 7.
  KSZC

   Megkezdődtek az érettségi vizsgák

   A Kaposvári Szakképzési Centrumban május 6-án a magyar nyelv és irodalom írásbelivel megkezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka. A KSZC tíz intézményében 678 tanuló vizsgázik a következő időszakban, többségük: 469-en előrehozott érettségit tesznek. A vizsgákból 122 lesz emelt szintű, egy-egy diák több tantárgyból is vállalkozhat erre.

   2024. máj. 6.
   Varga Katalin

    Megkezdődtek a ballagások

    A Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeiben május 3-án megkezdődtek a ballagások, idén 31 osztály, 555 diákja mond búcsút iskolájának. Többségük három éves szakképző iskolai tanulmányait fejezi be, emellett vannak érettségiző osztályok is.

    2024. máj. 3.
    Varga Katalin

     Ötven év a szakképzésért

     Több, mint száz vendég ünnepelte közösen a Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola fennállásának 50. évfordulóját, április 26-án. A jubileum alkalmából emléktáblát is avattak, amit a jelenlevők aláírásukkal láttak el.

     2024. máj. 2.
     KSZC

      Szakmája ifjú sztárja lett a Lamping diákja

      Már egészen fiatalon, általános iskolásként besegített édesapjának, így sajátította el a központifűtés szerelés alapjait. Haris Máté Dominik a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola diákja megnyerte a Szakma Sztár Fesztivál budapesti döntőjét a központifűtés és gázhálózat szerelő tanulók között. A fiú így nyugodtan készülhet a ballagásra, a szakmai vizsgát már teljesítette.

      2024. ápr. 30.
      Varga Katalin

       A fenntartható fejlődés felé lépdeltek a diákok

       A levegőről és élővilágáról, a körkörös gazdálkodásról, a tudatos fogyasztásról és a hulladékgazdálkodásról is tanulhattak a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeinek növendékei az április utolsó hetében megrendezett fenntarthatósági témahéten. A Centrum több intézménye is csatlakozott a programhoz, a diákok osztályfőnöki és testnevelés órák, előadások, kirándulások és versenyek során ismerkedhettek meg közelebbről a fenntarthatósággal.

       2024. ápr. 30.
       Varga Katalin


        KIMIKK
        Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
        Széchenyi 2020

         • SZC logo fehér
         • Kaposvári Szakképzési Centrum

          7400 Kaposvár, Fő utca 65.

         • Telefon: +36 (70) 400 2554

          E-mail: info@kszc.hu

          OM azonosító: 203027

          Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


         2024Kaposvári Szakképzési Centrum