Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 24.
Varga Katalin

    Több, mint száz hátrányos helyzetű diák kap segítséget

    A Kaposvári Szakképzési Centrum nyolc intézményéből 107 tanuló részesül az Apáczai ösztöndíjprogram juttatásaiban a 2023/24-es tanévben. A pályázatokat január 11 és február 8 között nyújthatták be a tanulók, a KRÉTA felületén.

    Több, mint száz hátrányos helyzetű diák kap segítséget

    A pályázat benyújtására a hátrányos helyzetű és jó tanulmányi eredményű, nappali tagozaton tanuló, szakképző iskolai és technikumi diákok jogosultak. Az Apáczai Ösztöndíjprogram indulása óta több, mint hatezer fiatalt támogatott havi 16 és 34 ezer forint közötti összeggel, 7-19 hónapon keresztül. A diákok abban az esetben pályázhatnak az ösztöndíjra, ha egy mentor tanár is bekapcsolódik a tehetséggondozásba. A Centrumban ebben a tanévben negyven oktató vállalta ezt a feladatot, ők szintén kapnak támogatást a program ideje alatt.

    Az Apáczai Ösztöndíjprogram célja, hogy biztos megélhetést jelentő végzettséghez segítse a nehezebb élethelyzetből, szerényebb anyagi lehetőségekkel indulókat. A program a kimagasló tehetségeket felkarolásukkal és fokozott támogatásukkal akár az egyetemig is elkísérheti, diplomaszerzésre bátoríthatja.

    A Kaposvári Szakképzési Centrum tíz intézményében az elmúlt három tanévben 310 tanuló és 117 mentor tanár részesült az ösztöndíjprogramból.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Folynak a szakmai vizsgák

    Folynak a szakmai vizsgák

    Május elején az érettségik mellett a szakmai vizsgák sora is megkezdődött. A Kaposvári Szakképzési Centrum tíz intézményében mintegy 1100 tanuló mutatja meg gyakorlati és elméleti tudását ebben az időszakban. A legtöbb vizsgázó – közel 440 tanuló - előzőleg három éves nappali képzésben vett részt, és amennyiben sikeresen veszi ezt az akadályt, szakképző iskolai bizonyítványt fog kapni.

    2024. máj. 9.
    Varga Katalin
    Tízből hat diák a szakképzésben tanul tovább

    Tízből hat diák a szakképzésben tanul tovább

    A megújult szakképzési rendszer jobban felkészít a munkaerőpiaci igényekre, ösztöndíjakkal támogatja a fiatalokat, és az általános iskolai tanulmányokat befejező diákoknak már nem szakmát kell választaniuk, hanem egy érdeklődésüknek megfelelő irányt, azaz ágazatot. Többek között ennek köszönhető, hogy a 2024-ben tízből hat fiatal a szakképzést választotta.

    2024. máj. 7.
    KSZC
    Megkezdődtek az érettségi vizsgák

    Megkezdődtek az érettségi vizsgák

    A Kaposvári Szakképzési Centrumban május 6-án a magyar nyelv és irodalom írásbelivel megkezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka. A KSZC tíz intézményében 678 tanuló vizsgázik a következő időszakban, többségük: 469-en előrehozott érettségit tesznek. A vizsgákból 122 lesz emelt szintű, egy-egy diák több tantárgyból is vállalkozhat erre.

    2024. máj. 6.
    Varga Katalin


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum